НАЧАЛО » българия

Kaufland България предлага българска марка банани

Продукцията достига от плантацията до българския потребител два пъти по-бързо

fb
3E news
fb
15-04-2019 03:58:00
fb

Kaufland България предлага българската марка банани Don Antonio, кооперираща в производството и доставката на банани, грижливо отгледани в Еквадор за търговската верига. Продукцията се отглежда в плантации с целогодишно благоприятен климат, сертифицирани по стандарта Global G.A.P.*, с контролирана употреба на пестициди и торове.

Два пъти по-кратък път на доставка от плантацията в Еквадор до българския потребител гарантира свежестта на бананите, които веригата предлага в мрежата си в цялата страна. Продукцията стига до хипермаркетите на Kaufland България за 25-30 дни от момента на бране, вместо за обичайните 50-60 дни. Скъсеният срок на доставка удължава живота на плода, като подчертава свежестта и хранителните качества на банана.

Бананите се берат всеки четвъртък и петък, а в събота отплават за пристанище Бургас. При пристигане продукцията се подлага на качествен контрол от страна на Kaufland, който проследява спецификите на продукта – свежест, влажност, температура в сърцевината, миризма, цвят на обвивката и зрялост. Бананите се съхраняват при строго съобразена за тях температура – между 14 и 16 градуса. Транспортирането им до хипермаркетите на компанията също се осъществява при строг температурен контрол в пригодени за целта камиони с три температурни зони. Движението им се проследява сателитно, което позволява температурата да се проследява във всеки един момент от пътя им до хипермаркетите на веригата в цялата страна. По този начин се избягва температурният шок при излагане на стоката на рафтовете във веригата и се гарантира тяхната оптимална свежест за клиентите.

За да отговори на все по-засилващото се търсене, Kaufland България, като лидер на пазара, поддържа изключително разнообразен и богат асортимент на плодове и зеленчуци. Потребителите могат да избират от над 280 артикула, сред които класически плодове и зеленчуци, сертифицирана био продукция, екзотика, свежи подправки в саксии и цветя.

За да гарантира богатото си и свежо разнообразие, Kaufland България си партнира с 128 производители на плодове и зеленчуци през различни периоди на годината. 101 от тях са родни производители, като през есента, когато е пикът в консумацията на тази стока, голяма част от плодовете и зеленчуците, които компанията предлага, са родно производство.

Качеството и свежестта са основен приоритет на Kaufland България. Това изисква от компанията „висш пилотаж“ в управлението на цялата верига от доставки: пълен синхрон и добра организация между отделните й звена, използване на високи технологии, изключително стриктен контрол на качеството, както и грижа за израстването и развитието на всеки един от партньорите по веригата – от местните производители до транспортните фирми, които доставят продукцията в мрежата от хипермаркети в цялата страна.

 *Стандартът Global G.A.P: Global G.A.Р. е независима световна система за добри земеделски практики. Стандартът гарантира, че в предлаганите плодове и зеленчуци няма остатъчни количества пестициди и нитрати, следи за хигиената при прибирането и обработването на продукцията, както и за безопасни и здравословни условия на труд за работещите.

 

Kaufland България
банани Don Antonio
сертифицирани по стандарта Global G.A.P.*
По статията работи:

Галина Александрова