ING банк ще издаде банкова гаранция за 2/3 от глобата по делото БЕХ Газ

Източник: БНТ

БЕХ е избрал изпълнител на процедурата за банкова гаранция за две трети от наложената санкция по делото БЕХ Газ. Това обясни председателят на холдинга Петьо Иванов по време на Годишния форум на „Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори“. Според Иванов тези две трети трябва да покрият глобата, която се отнася за БЕХ и дъщерното дружество „Булгаргаз“.

Избраната институция е банка ING през клона си в България и в момента договаряме условията по договора, който ще се сключи между двете страни, допълни пред журналисти Иванов по повод обжалването от българска страна на наложената глоба от ЕК. По думите му финансовата институция е предложила най-дори условия и затова са на първо място. До 19-ти март трябва да бъде предоставена банковата гаранция пред ЕК, поясниха от БЕХ.

Самото обжалване е дълъг процес, каза още Иванов и припомни, че жалбата пред съда в Люксембург е предоставена още на 28 февруари. По статистика на правните консултанти процедурата ще отнеме поне 3 – 4 години.

 

Очаквайте подробностиКоментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари