EVN Топлофикация отличи АГ „Селена“ Пловдив за ползване на екологично чиста топлинна енергия

С ползването на екологично чисто централно отопление АГ „Селена“ е спестила през зима 2017/18 повече от 123 тона вредни емисии въглероден диоксид във въздуха на Пловдив.

EVN Топлофикация отличи АГ „Селена“ Пловдив със свидетелство за значителен принос към качеството на въздуха и околната среда на град Пловдив. С използването на екологично чисто централно отопление от EVN Топлофикация, клиниката допринася за по-чистия въздух в Пловдив.

 

От името на EVN Топлофикация свидетелството беше връчено от Робърт Дик, регионален мениджър на EVN, на д-р Здравко Минев от АГ „Селена“.

„За нас е важно, че такъв значим за града клиент като АГ „Селена“ ползва най-екологичното отопление в Пловдив, предоставяно от EVN Топлофикация. Така EVN и АГ „Селена“ допринасят заедно за по-чист въздух за пловдивчани“ сподели Робърт Дик при връчване на сертификата.  

 

През отоплителен сезон 2017/18 г. клиниката е консумирала над 307 MWh (мегаватчаса) топлинна енергия и по този начин е спестила повече от 123 тона вредни емисии въглероден диоксид във въздуха на Пловдив.

 

АГ „Селена“ използва услугите доставка на гореща вода  и централно отопление от декември 2015 г. Здравното заведение беше топлофицирано през последните години като част от цялостното развитие на топлофикационната мрежа в града.

 

Модерната когенерационна централа на EVN Tоплофикация не отделя във въздуха на Пловдив серни диоксиди, фини прахови частици (ФПЧ) и диоксини.

 Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари