НАЧАЛО » българия

EVN: С услугата "Енергиен доклад" клиентите знаят точно кога и колко енергия консумират

Само за една година броят на общините, ползващи услугата е нараснал на 29

fb
3E news
fb
27-01-2011 05:05:10
fb

 

Чрез услугата на EVN Bulgaria "Енергиен доклад" фирми и общини имат възможност за по-ефективно контролиране на енергийните си разходи, по-добро планиране на бюджета и по-разумно използване на енергията

 

Само за една година броят на общините, ползващи услугата на EVN Bulgaria "Енергиен доклад" е нараснал на 29, което е близо една трета от общините на територията, обслужвана от дружеството в югoизточна България. Сред тях са както големи общини като Бургас, Ямбол, Стара Загора, Хасково и Димитровград, така и по-малки като Лесичово, Калояново, Котел и др. Немалко са и фирмите заявили услугата, за които енергийният мениджмънт е приоритет.

 

Услугата, която EVN Bulgaria предлага вече повече от една година, позволява на клиентите да упражняват ефективен контрол над потреблението на електрическа енергия, което спомага за постигане на по-високи нива на енергийна ефективност. Енергийният доклад осигурява подробна информация и анализ на общото потреблението на електроенергия, както и на всички обособени обекти - за различни периоди от време, отчитайки влиянието и на температурния фактор върху потреблението.

 

Ползвайки "Енергиен доклад" клиентите знаят точно за какво, кога и колко енергия консумират. Същевременно директното сравнение с разхода през предходните две години позволява навременното идентифициране на отклоненията в потреблението на клиентите и потенциала за спестяване. Услугата дава възможност за контрол на разходите, бюджетно планиране и мониторинг върху финансовите потоци, като по този начин е възможно да се предприемат ефективни коригиращи мерки към разумно използване на енергията.

 

"Енергиен доклад" е създаден специално за клиенти с по-голям брой обекти и съоръжения, снабдявани с електроенергия. Тoй е правилният избор за общинските администрации и бизнес веригите, за които енергийният мениджмънт е от особена важност и е свързан със значителни разходи за мониторинг и контрол на потреблението. Чрез данните, получени от ползването на "Енергиен доклад", клиентите на дружеството могат директно да участват в проекти по програми за енергийна ефективност и веднага да отчетат ефективността на вложените инвестиции.

 

За улеснение на своите клиенти EVN Bulgaria предлага и персонално консултиране относно перспективите за приложение на "Енергиен доклад" и избора на подходящ вариант за всяка община или фирма.

 

Повече информация за услугата "Енергиен Доклад" може да се намери на интернет страницата на EVN Bulgaria в раздел бизнес клиенти, както и в Центъра за обслужване на клиенти на денонощен телефон 0700 1 7777.
По статията работи: