НАЧАЛО » българия

14 инвестиционни посредника се включват в инициативата „Ден за акции 2.0“

fb
3E news
fb
05-05-2016 11:12:00
fb

14 инвестиционни посредници изразиха подкрепата си за тазгодишното издание на инициативата на Българска фондова борса-София и Централен депозитар „Ден за акции“, съобщиха от Българската фондова борса (БФБ).

Инициативата има за цел да подобри инвестиционната култура и увеличи знанието за капиталовите инструменти като форма на инвестиция в страната ни. „Денят за акции“ ще бъде на 8 юни 2016 г., като инвестиционните посредници, които ще се включат в него са:

 

Авал Ин АД

АBС Финанс АД

Балканска Инвестиционна Компания АД

БенчМарк Финанс АД

Бул Тренд Брокеридж АД

Дилингова финансова Компания АД

Евро-финанс АД Елана Трейдинг АД

Капман АД

Карол АД

Първа Финансова Брокерска Къща ООД

Търговска банка Д АД

София Интернешънъл Секюритиз АД

Юг Маркет АД

По време на инициативата всички местни индивидуални инвеститори (физически лица) ще могат да закупят или продадат акции от основен пазар на БФБ-София без такси и комисиони към Борсата, Депозитаря и участващ в инициативата инвестиционен посредник.

Специалната възможност ще важи при до 15 изпълнени поръчки на физическо лице с обем не повече от 2,000 лв. на единична изпълнена поръчка. Всички инвестиционни посредници, които партнират на БФБ-София и Централен депозитар в „Деня за акции“ няма да таксуват своите клиенти – физически лица, чиито сделки отговарят на посочените условия.

 

Повече информация за „Деня за акции“ можете да намерите на интернет страницата на БФБ-София.

 

 

 

 

 

БФБ
инвестиционни посредници
По статията работи:

Маринела Арабаджиева