НАЧАЛО » българия

ЧЕЗ приключи профилактика на 5000 свои съоръжения

Компанията реконструира 24 електропровода в района на столицата

fb
3E news
fb
06-12-2015 10:38:00
fb

ЧЕЗ Разпределение България приключи годишната планова профилактика на съоръженията си. Проверките и ремонтните дейности започнаха през май и в техните рамки бяха обхванати над 5000 трафопоста на компанията.

Профилактиката се извърши с цел подобряване на състоянието на съоръженията и спазване на нормативните изисквания за експлоатация и поддържане на мрежата.

"Чрез извършените дейности качеството на доставяната електроенергия ще бъде подобрено и прекъсванията на електрозахранването ще намалеят“, каза Виктор Станчев - Директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.

Съоръженията за доставка на електроенергия са в непрекъснат 24-часов режим на работа и поддържането им в пълна техническа изправност е задължително условие за осигуряване на оптималните им експлоатационни свойства.По време на профилактиката се преглеждат съоръженията на компанията, а резултатите от проверките се анализират и се определят необходимите видове дейности и ремонти, както и техниката, нуждаеща се от рехабилитация. Всички повредени съоръжения се подменят.

ЧЕЗ
профилактика
електроснабдяване
По статията работи:

Маринела Арабаджиева