НАЧАЛО » българия

ЧЕЗ инвестира през май над 1,2 млн. лева в Западна България

Компанията стартира 28 нови обекта за подобряване на предоставяната услуга

fb
3E news
fb
18-05-2014 11:06:00
fb

"ЧЕЗ Разпределение България“ АД започва през май 28 нови обекта за развитие, реконструкция и модернизация на електроразпределителната мрежа и енергийните съоръжения в Западна България. В реализацията на тези обекти компанията ще вложи
1.2 милиона лева.

Най-големият проект е модернизация и реконструкция на въздушна мрежа ниско в с. Гложене, община Козлодуй, където ще бъдат инвестирани 346 хиляди лева. В София стартира подмяната на 14 километра кабели от мрежата средно напрежение от подстанция „Овча купел“. Инвестицията ще надвиши 250 хиляди лева.

„Целта на всички проекти, които стартираме през май, е да бъде подобрено качеството на услугата, която предлагаме на нашите клиенти. Стопанисваната от ЧЕЗ мрежа в голямата си част е стара, съоръженията са с изтекъл жизнен цикъл и спешно се нуждаят от подмяна или реконструкция. Въпреки сериозния натиск върху разходите и липсата на яснота кога ЧЕЗ ще възвърне инвестициите си, ние продължаваме да инвестираме, защото без необходимите средства се създават предпоставки за повече аварии по мрежата“, каза Петър Докладал, Регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

През май на територията на град София ще започне реализацията на 12 обекта на обща стойност 576,05 хиляди лева. В Югозападна България ще бъдат инвестирани 171,9 хиляди лева в 7 обекта, а в района на Северозападна България ще стартират 9 проекта, в които компанията ще вложи 454,9 хиляди лева.

От стъпването си на българския пазар до края на 2013 г. ЧЕЗ е вложила 728 млн. лева за поддържане и развитие на електроразпределителната мрежа на територията на Западна България. Благодарение на реализираните инвестиции бяха подменени една трета от мрежите, или близо 20 000 км, бяха присъединени 70 000 нови клиенти, което намали броят на непланираните прекъсвания и  времето за възстановяване на ел.захранването.

ЧЕЗ
инвестиции
инфраструктура
май
Западна България
По статията работи:

Георги Велев