Фандъкова: Проблемът с боклука се политизира

 

 

Извозването на софийските бали с боклук се политизира, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред БНТ. Във вторник правителството реши Ловеч, Севлиево, Пловдив и Карлово да поемат част от софийските бали. Срещу решението в четвъртък се обяви общинският съвет в Пловдив. Той ще сезира Върховния административен съд и иска отмяна на правителственото решение.

"Това е една тема, която дълги години се поставя неправилно и за мое огромно съжаление аз съм изненадана, че отново тази година се поставя по този начин. Но всъщност предстоят избори и очевидно политически сили и политици я използват. Категорична съм, защото аз не чух нито един аргумент защо това и дали това е вредно за гражданите на града", каза Фандъкова. Тя допълни, че ако приемането на боклука е вредно за гражданите, тогава общинските съветници могат да реагират по този начин.

 

 Ако разделяме отпадъците на софийски, пловдивски, карловски, тогава вървим в лоша посока", смята столичният кмет. По думите й кметовете на четирите града трябва да проявят солидарност, за да спират евросредствата.
Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари