НАЧАЛО » българия

Три компании взеха сертификати за инвеститор клас А

fb
3E news
fb
23-11-2010 01:55:42
fb

 

 

"Нови енергии", "Сентилион" и "Юпитер 05" получиха сертификат за инвеститори клас А. Те бяха връчени от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

 

"Нови енергии",чийто мажоритарен собственик е германската компания PPC DEG Renewablesq, ще изгради две малки водни централи по поречието на река Искър в близост до гара Елисейна и село Ребърково.ВЕЦ" Гара Елисейна" е с мощност 2999 Квт и ще бъде пусната в експлоатация през 2012г. ВЕЦ"Ребърково" ще е с мощност 3350 Квт и ще бъде въведен в експлоатация през 2013г. Инвестицията в изграждането на двете централи е 27.3 млн. лв. Инвеститорът ще се възползва от съкратени административни процедури.

"Сентилион" ще изгради нова сграда за производството на високотехнологична медицинска електронника и слухови апарати за деца. В изграждането на базата ще бъдат инвестирани 16.5 млн. лв. Сградата, която ще е пасивна, ще е  до 2013г.

 

"Юпитер 05" ще изгради предприятие за производство за горещо подцинкове на метални изделия в промишлената зона на Куклен. Инвестицията в строителството му е над 21.5 млн. лв. Заводът ще произвежда огради за обезопасяване на магистрали и съоръжения за електропреносната система. Първоначално ще бъдат открити 65 работни места, а впоследствие броят им ще достигне 130.


По статията работи: