НАЧАЛО » българия

"Топлофикация-Русе" спира работа за месец от средата на април

fb
3E news
fb
30-03-2015 12:54:00
fb


"Топлофикация - Русе" ще спре работа след Великденските празници и в продължение на около месец 19 000 абоната ще останат без топла вода. Това съобщи изпълнителният директор на дружеството Севдалин Желев в присъствието на депутата от БДЦ Георги Недев. Без топла вода ще останат 20 училища, 18 детски градини, както и русенската болница.

Недев, който освободи поста на изпълнителен директор на "Топлофикация - Русе", след като стана депутат, обясни, че дружеството е принудено да спре своето производство заради промените в Закона за енергетиката. Според тях, когато едно топлофикационно дружество достигне прогнозното количество високоефективна електроенергия, която му е определена от КЕВР, общественият доставчик спира да изкупува повече електроенергия.

 

Припомняме, че след среща на представители на топлофикационните дружества от Русе, Сливен и Перник с министъра на енергетиката преди седмица стана ясно, че регулаторът (КЕВР) ще изготви в рамките на един месец временни правила за търговия с енергия на свободния пазар специално за трите дружества. Тогава изпълнителният директор на „Топлофикация Русе“ Севдалин Желев съобщи, че прогнозното количество високоефективна електроенергия, което се определя от ДКЕВР и изкупува от НЕК ще бъде изпълнено през април.

Топлофикация Русе
КЕВР
Закон за енергетиката
По статията работи:

Маринела Арабаджиева