"Топлофикация-Русе" спира работа за месец от средата на април


"Топлофикация - Русе" ще спре работа след Великденските празници и в продължение на около месец 19 000 абоната ще останат без топла вода. Това съобщи изпълнителният директор на дружеството Севдалин Желев в присъствието на депутата от БДЦ Георги Недев. Без топла вода ще останат 20 училища, 18 детски градини, както и русенската болница.

Недев, който освободи поста на изпълнителен директор на "Топлофикация - Русе", след като стана депутат, обясни, че дружеството е принудено да спре своето производство заради промените в Закона за енергетиката. Според тях, когато едно топлофикационно дружество достигне прогнозното количество високоефективна електроенергия, която му е определена от КЕВР, общественият доставчик спира да изкупува повече електроенергия.

 

Припомняме, че след среща на представители на топлофикационните дружества от Русе, Сливен и Перник с министъра на енергетиката преди седмица стана ясно, че регулаторът (КЕВР) ще изготви в рамките на един месец временни правила за търговия с енергия на свободния пазар специално за трите дружества. Тогава изпълнителният директор на „Топлофикация Русе“ Севдалин Желев съобщи, че прогнозното количество високоефективна електроенергия, което се определя от ДКЕВР и изкупува от НЕК ще бъде изпълнено през април.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари