НАЧАЛО » българия

ТЕЦ „Марица Изток 2“ дава 75 000 лева за запушване на дупките по сероочистистките на блокове 1 до 4

fb
3E news
fb
04-07-2014 06:57:00
fb

Държавната ТЕЦ „Марица Изток 2“ ще даде 75 000 лева за запълване на дупки по сероочистващите инсталации на блокове от 1 до 4. Това е записано в обществена поръчка на компанията, публикувана на интернет страницата й. Очаква се аварийният ремонт по инсталациите да продължи 18 месеца като работата ще се извърши от фирма с алпинисти.

Държавната ТЕЦ ще осигури необходимите материали за запълване и заваряване на пробойните по системата, става ясно от поръчката. В нея е записано, че работата ще се извършва на височина между 4 и 38 метра над земята. Целта е да се затапят пробивите в конструкцията на сероочистващите инсталации и там, където е необходимо, да бъде направено и заваряване на металната конструкция.

Очаква се алпинистите от фирмата да почистят и дюзите по сероочистките, както и да поментя счупените такива. Припомняме, че сероочистващите инсталации на блокове от 1 до 4 са пуснати в експлоатация в средата на 2009 г. и имат издадени всички необходими изисквания за качество от държавните институции.

От поръчката не става ясно дали в момента инсталациите работят съгласно екологичните изисквания и има ли отклонения в замърсяването на въздуха в района. Оферти за възстановяването на сероочистките ще бъдат отворени на 21 юли.

ТЕЦ "Марица изток 2"
сероочистващи инсталации
ремонти
По статията работи:

Георги Велев