НАЧАЛО » българия

Столична община иска частна фирма да управлява "Топлофикация София"

fb
3E news
fb
27-03-2014 10:16:00
fb

Управлението на "Топлофикация – София" ще се поеме от частен мениджмънт, съобщи БНТ. Столичният общински съвет ще започне процедура по смяна на ръководството, а общината ще има един или няколко представители в управлението.

Главната цел е да се привлекат чужди инвестиции, които да подобрят финансовото състояние на задлъжнялото дружество. Планира се и да бъде избран консултант, който да анализира тежкото състояние на "Топлофикация" и да изготви план за управлението й. От съобщението не става ясно дали общината ще започне процедура по приватизация или ще води преговори директно с инвеститори.

Столичната топлофикация дължи на Българския енергиен холдинг 555 млн. лв. Енергийното министерство очаква от общината да реши проблемите на "Топлофикация", а от кметството заявяват, че голямата част от дълговете са натрупани, когато дружеството беше държавно и очакват държавата да реши проблема.

“Булгаргаз” заплашва “Топлофикация ” със съд заради милиони дългове. От своя страна "Топлофикация" си търси парите от всички длъжници на бюджетна издръжка, сред които е и НЕК.

Топлофикация София
дългове
продажба
По статията работи:

Георги Велев