НАЧАЛО » българия

Стартира конкурсът за изпълнител на българския участък от „Южен поток“

До 16.00 часа на 1 януари кандидатите могат да изпратят писма за намерение за участие в надпреварата

fb
3E news
fb
22-12-2013 06:21:00
fb

 

Стартира новият конкурс за избор на изпълнител на българския участък от газопровода „Южен поток“. Това съобщиха от проектната компания "Южен поток - България". Предишния конкурс бе отменен заради фалстарт, след като много от фирмите-потенциални участници сигнализираха за неясноти в тръжните изисквания.

За да бъдат включени в надпреварата, кандидатите трябва да изпратят писмо за намерение до 16.00 часа на 1 януари 2014 г. да „Южен поток-България".

На втория етап от конкурса ще се допускат компаниите, отговарящи на минималните изисквания за дейностите, свързани с прокарването на тръбата. Те ще получат тръжната документация с техническите спецификации на проекта. На по-късен етап ще бъде обявен срокът за подаване на офертите, посочиха от проектната компания.

Кабинетът даде мандат за проучвателни дейности за наличие на археологически ценности на компанията "Южен поток транспорт", която ще построи българският участък от „Южен поток“ в Черно море плюс още 2 километра от сушата край Варна.

Правителството взе решение да предостави безвъзмездно за срок от 1 година на дружеството горски терен от 6,5 декара край Варна за предварителни археологически проучвания. Срещу това компанията ще трябва да плати на държавата 2875 лв. за дървесината в проучвателния район и още 4857 лв. за компенсационно залесяване.

"Южен поток" - България
конкурс
писма за намерения
По статията работи: