НАЧАЛО » българия

Следващите терористични нападения може да се слещу инфраструктурата, прогнозира Славчо Нейков

fb
3E news
fb
23-03-2016 10:57:00
fb

Следващите терористични атаки ще бъдат свързани с посегателство на инфраструктурата. Това коментира пред БНР председателят на Института за енергиен мениджмънт Славчо Нейков.

"След като бяха убити хора в Париж, Истанбул, Брюксел, според мен следващото посегателство ще бъде свързано с инфраструктурата. Посегателството върху този тип инфраструктура, през призмата на кражбата на метали е нещо, което не изисква особена квалификация. Голяма част от тези хора са останали без средства и сто на сто те ще търсят различни възможности за набавяне на такива", заяви Нейков.

Той допълни, че в този смисъл съществува необходимост от преоценка на енергийната политика на ниво Европейски съюз. Трябва да се прецени и по какъв начин да се подходи, за да се предотвратят посегателства върху енергийната инфраструктура.

Славчо Нейков припомни, че от името на сектора В България още през миналата година, след обсъждане с експерти от МВР, синдикати, Асоциацията рециклиращата индустрия, представители на БДЖ, телекомуникационните и енергийните компании бе направено предложение до Народното събрание за изменение в Наказателния кодекс. 

"Миналата година беше създадена европейска коалиция срещу кражбите на метали, която обединява 11 асоциации, представляващи повече от 5 хиляди компании на европейско ниво. Проблемът е много голям. Той не може да бъде свързан само с бежанците, но безусловно в контекста на този недостатъчно овладян човешки поток темата може да придобие много по-конкретни измерения", обясни Славчо Нейков.

 

 

енергийна инфраструктура
ЕМИ
Славчо Нейков
терористични атаки
По статията работи:

Маринела Арабаджиева