НАЧАЛО » българия

Продават имотите на "Мостстрой" във Велико Търново

Търгът е насрочен за 29 ноември

fb
3E news
fb
28-10-2010 12:45:49
fb

 

Всички имоти на фалиралата фирма "Мостстрой" във  Велико Търново са обявени за продажба от съдия-изпълнител, съобщи "Екон.бг". Сградите на фирмата на фирмата, в която Васил Божков е мажоритарен собственик, са ипотекирани в Обединена българска банка. Причината е, че кредитът не е обслужван и банката прибягва до принудителни вземания.
За наддаване от кандидат-купувачите частният съдебен изпълнител е обявил двете административни сгради на "Мостстрой - Велико Търново". Първата е със застроена площ от 205.63 кв. м, а началната й тръжна цена от 271 469 лв. Съседната административна сграда е от 195 кв. м, а търгът ще започне от 257 594 лева.
Съдия-изпълнител продава и четириетажната луксозната къща на фирмата, оценена за 538 918 лева. Тя има спални, трапезария, зала за преговори и дори сауна. Огледи може да се правят до 26 ноември, съобщава в. "Янтра днес".
Публичната продан на трите имота е насрочена за 29 ноември във Великотърновския районен съд. Участниците в продажбата трябва да внесат 10% върху началната цена на имота, за който ще наддават. Трите имота общо се продават за 1.068 млн. лева.
"Мостстрой" не е изплащал заплати във Велико Търново от началото на годината, въпреки проверките и предписанията от Инспекцията по труда и протестите, организирани от мостостроителите. Работниците са последни в списъка на кредиторите.


По статията работи:

Admin Admin