НАЧАЛО » българия

Приключи състезанието "Стани стипендиант на ЧЕЗ"

fb
3E news
fb
30-03-2014 11:41:00
fb

Победителите в конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ вече са известни. Конкурсът се провежда за втора поредна година под патронажа на г-н Петър Докладал – регионален мениджър на ЧЕЗ за България, в партньорство с Министерство на образованието и науката,  Технически университет в София и Колеж по енергетика и електроника, в две основни направления – „електроенергетика“ и „икономика“, като основната му цел е подкрепа на средното професионално образование в страната.

Тази година в конкурса взеха участие 13 технически и 6 икономически гимназии от градовете: Плевен, Кнежа, София, Горна Малина, Перник, Кюстендил, Благоевград, Сандански, Бобов дол, Дупница, Етрополе, Козлодуй,Тетевен, Своге, Копривщица и Видин.

Победител в надпреварата в направление „икономика“ с проект на тема „Какво ще направя за моето училище с 1000 лв.“ е Ивиана Младенова от Национална търговско-банкова гимназия, гр. София. Второто място заеха двама участници: Виктория Стоянова от СОУ „Христо Ботев“, гр. Горна Малина и Дарин Ганчев от Национална финансово-стопанска гимназия,гр. София. Проектът на Ивиана за информационна система в училище ще бъде реализиран с финансовата подкрепа на ЧЕЗ.

Победителите в направление „електроенергетика“ са:

На първо място:

Спас Васков Смиленов от        БПГ, гр. Благоевград

Ивайло Димитров Кордев от   БПГ, гр. Благоевград

На второ място:

Мартин Мирославов Владимиров от    ПГЕА, гр. София

Георги Стоичков Христов от   ПГЕА, гр. София

На трето място:

Васил Славов Адамов от ПГ, гр. Бобов дол

Николай Асенов Карачобанов от ПГ, гр. Бобов дол

Те ще бъдат приети в Колежа по енергетика и електроника към Техническия университет в гр. София.

Всеки един от победителите ще получи месечна стипендия за втория срок на учебната 2013/2014 година.

Конкурсът „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ стартира успешно през учебната 2012/2013 година, когато в него се включиха пет гимназии от Плевен, Ловеч, Кнежа, Кюстендил и Видин, а десетимата стипендианти вече са успешни студенти в Техническия университет, УННС и Софийския Университет.

ЧЕЗ
конкурс
стипендианти
състезание
Стани стипендиант на ЧЕЗ
По статията работи:

Маринела Арабаджиева