НАЧАЛО » българия

Приключи вторият етап по внедряването на SAP ERP в "Овергаз"

Очаква се до края на годината въвеждането на информационната система да бъде готова

fb
3E news
fb
06-04-2011 10:34:56
fb

Втората фаза от съвместния проект между "Овергаз" и Siemens IT Solutions and Services за внедряването на интегрираната информационна система SAP е приключила преди дни, съобщиха от "Овергаз". С реализацията на проекта най-голямата частна газова компания в страната ще помогне на екипа на дружеството да автоматизира работните процеси в Овергаз и дъщерните й газоразпределителни дружества и да повиши качеството на обслужването на крайните потребители на природен газ в страната.

 

По време на първата фаза бяха разработени модели на бизнес процесите в "Овергаз", а на втория етап включваше модулите за финанси, счетоводство, контролинг и управление на материалите и проектите. Очаква се последния етап да бъде финализиран до края на годината като по време на изпълнението му ще заработят модулите за интегрирано планиране и консолидация.Най-новото попълнение в набора от автоматизирани средства, които дружеството прилага в дейността си, е интегрирано с вече съществуващите в "Овергаз" географска информационна система (GIS), система за управление на връзките с клиентите (CRM) и система за фактуриране (Billing).

 

Чрез географската информационна система се дава възможност в реално време да бъдат въвеждани данни за строежа и експлоатацията на газопроводите на дружеството в страната. По този начин непрекъснато се осигурява надеждно и сигурно обслужване на цялата инфраструктура.


По статията работи: