Премиерът Борисов разгледа гарата в Пазарджик и високоскоростната жп линия

Икономика / България
Георги Велев
539
article picture alt description

Министър-председателят Бойко Борисов направи оглед на приемното здание на гара Пазарджик. Проектът за ремонт на сградата се финансирана по Оперативна програма „Транспорт“ на стойност 3,63 млн. лв., от които 3,085 млн. лв. са от ЕС, припомнят от Министерски съвет. Гара Пазарджик е завършена за 9 месеца в периода януари-септември 2014 г. Преди началото на проекта през гарата са минавали 231 000 пътници годишно. След модернизацията на гарата и на жп отсечката Септември-Пловдив броят на пътниците е нараснал на 260 000 души.

От гара Пазарджик премиерът Борисов се качи на влак, с който ще премине по трасе за скоростно движение, изградено по европейските стандарти за проектиране на скоростни линии за пътнически превози.

Малко преди това премиерът инспектира полагането на нов железен път по отсечката София-Елин Пелин. Инспекцията бе направена съвместно с министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, министъра на финансите Владислав Горанов и вицепремиера Томислав Дончев.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща