НАЧАЛО » българия

Посолството на САЩ в София представи предложение за сключване на договор за придобиване на осем изтребителя F-16 Block 70

fb
3E news
fb
17-06-2019 03:39:00
fb

Днес Отделът за военно сътрудничество към Посолството на САЩ в София официално представи на българското Министерство на отбраната предложениe за сключване на договор, съдържащо евентуално споразумение за придобиването от страна на България на осем изтребителя F-16 Block 70, въоръжение и свързаните с него системи за дългосрочна експлоатация и поддръжка, както и цялостна подготовка на пилоти и помощен персонал. Това се посочва в официално изявление от САЩ, публикувано на сайта на Посолството на САЩ в София.


Посолството на САЩ използва възможността да изрази задоволството си от работата на българската делегация от военни и финансови експерти, които гарантираха, че предложението за сключване на договор е съобразено в най-голяма степен с изискванията на Българските военновъздушни сили. Съединените щати очакват финализирането на този договор с правителството на България в съответствие с българските процедурни изисквания.

 

https://bg.usembassy.gov/bg/official-statement-by-the-u-s-embassy-in-bulgaria-bg/

По статията работи:

Маринела Арабаджиева