НАЧАЛО » българия

Пациентите на ДКЦ Асцендент могат да се разплащат с биткойни

fb
3E news
fb
28-01-2014 04:58:00
fb

ДКЦ Асцендент e първото здравно заведение в България, в което пациентите могат да използват биткойни като средство за заплащане на медицински услуги, съобщиха от здравното заведение.

Притежателите на нестандартната валута ще могат да се разплащат с нея в Центъра от 01 февруари тази година. Плащането отнема секунди и се осъществява чрез сканиране на уникален QR код с мобилно устройство и подаване на заявка за плащане посредством bitcoin wallet приложение, предварително инсталирано на него.

Биткойн е виртуална валута, която не съществува в друга освен дигитална форма. Тя се използва за купуване и продажба на най-разнообразни стоки и услуги, като добива все по-широка популярност, а стойността й се повишава непрестанно в последните месеци. Към момента в България един биткойн се търгува за около 1200 бъгарски лева, което означава, че цената на стандартен преглед при специалист в ДКЦ Асцендент ще е приблизително 0.03 биткойна.

С това нововъведение ДКЦ Асцендент за пореден път се нарежда сред най-иновативните здравни заведения в страната.

 

Диагностично-консултативен център Асцендент ООД е частно здравно заведение Диагностично-консултативният  център се намира на ул. Бачо Киро 47 в центъра на София.

 

ДКЦ
биткойни
По статията работи:

Маринела Арабаджиева