Парламентът отложи гласуването на министерските оставки

Източник: БГНЕС

Депутатите няма да гласуват днес трите министерски оставки и новите номинации, предложени от Министерски съвет. Това съобщи официално председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя потвърди, че все още не е постъпил указ на президента Румен Радев, с който той да освободи главния секретар на МВР Младен Маринов, който е предложен да поеме силовото министерство. Караянчева  предложи точката да отпадне от дневния ред на парламента, но обяви, че, ако в рамките на пленарното заседание постъпи такъв указ, тя веднага ще върната.

Искането от Министерския съвет е постъпило вчера на „Дондуков“ 2, съобщи БНР, позовавайки се на информация от Президентството. Предложението е било внесено от Министерския съвет в Президентството вчера и предстои да бъде разгледано. Главният секретар на МВР се назначава и освобождава с указ на президента по предложение на Министерския съвет. В закона не е фиксиран срок колко продължава процедурата.

Президентът Румен Радев ще разгледа решението на МС за прекратяване на пълномощията на главния секретар на МВР Младен Маринов, когато се върне от пътуването си до Латвия, където участва във формата "Арайолуш", са съобщили за агенция Фокус от прессеккретариата на държаавния глава.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари