НАЧАЛО » българия

Нови рокади в ръководството на НЕК

fb
3E news
fb
10-04-2014 01:29:00
fb

Зам.-председателят на младежкото ДПС Мустафа Ахмедов влиза в съвета на директорите на Националната електрическа компания (НЕК), показва справка в Търговския регистър.

На поста 27-годишният Ахмедов ще замени Анна Димитрова, която пък е назначена като представител на НЕК в управителния съвет на "Контурглобал Марица-изток 3". Националната електрическа компания притежава 23% от теца, информира в. "Труд".

Според изданието Димитрова е успяла да изкара в управата на НЕК цели шест месеца. Тя ще смени на поста в "Контурглобал" Владимир Инков, който преди да попадне в американската централа управляваше НЕК от юли до ноември 2013 г.

Мустафа Ахмедов е с инженерно и икономическо образование. Той участва в съвета на директорите и на друго държавно дружество - "Булгаргаз". Там е назначен от началото на декември 2013 г. Преди това Ахмедов за два месеца участваше и в управлението на "Булгартел".

Според справка на електронната страница на Народното събрание Мустафа Ахмедов е нещатен сътрудник на 24-годишния депутат от ДПС Шендоан Халит, член на енергийната комисия към парламента.

С последните промени рокадите в ръководството на Националната електрическа компания за десетте месеца, откакто правителството е на власт, вече са шест. В борда на дружеството за периода са назначени девет души, които прекараха по няколко месеца на позициите.

Сегашният изпълнителен директор на компанията Екатерина Истаткова е на този пост едва от средата на февруари 2014 г. 

 

НЕК
Булгаргаз
ТЕЦ Контур Глобал
По статията работи:

Маринела Арабаджиева