НЕК отказа да приеме плащанията на EVN

В Националната електрическа компания днес бе получена сумата от 32 милиона лева от „EVN Електроснабдяване. "Платежното нареждане е предложение за заем. Следвайки закона НЕК ЕАД не може да приеме това предложение“,съобщиха от държавната компания, която е в тежко финансово състояние.

Според дружеството преведената сума е малка част от размера на задължението на EVN Електроснабдяване към НEK. Нашата компания продължава да смята, че задълженията на „EVN Електроснабдяване“, „ЧЕЗ Електро България“ и „Енерго - Про“ ще бъдат погасени в пълния им размер съгласно указанията на ДКЕВР, обясняват в съобщението си от НЕК.

Припомняме, че малко по-рано днес от EVN обявиха, че са превели на НЕК средства за подобряване на краткосрочната ликвидност на НЕК. От компанията обясниха, че повече средства не могат да преведат в момента. Оттам припомниха, че към момента НЕК им дължи още 144 млн. лв. за изкупена енергията от ВЕИ производителите.

От обществения доставчик не обясняват дали са отказали да приемат и плащанията от ЧЕЗ, които бяха за над 8 млн. лева.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари