НАЧАЛО » българия

Национална програма с Пътна карта за развитие на електрическата мобилност в България 2025 г. стартира икономическото министерство

fb
3E news
fb
24-10-2017 07:51:00
fb

Министерството на икономиката започва създаването на междуведомствена работна група, която да разработи Национална програма с Пътна карта за развитие на електрическата мобилност в България до 2025 г. и с хоризонт до 2030 г. Това заяви заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов по време на Втората годишна конференция на b2b Media: Smart city, Smart home, Smart ideas.

По думите на Лъчезар Борисов в работната група ще участват представители на бизнеса и на институциите. В пътната карта може да залегнат и конкретни мерки и стимули за насърчаване на електрическата мобилност. Той напомни, че в процеса по глобализиране към новите технологии е и разработената Концепция за цифрова трансформация на българската индустрия (т.нар. Индустрия 4.0), на чиято база предстои и изготвяне на стратегия, с която ще се определят дейности в подкрепа на модернизацията.

Всичко това е част от политиката на правителството към дигитализация, ниско въглеродна икономика и развитието на умните градове“, изтъкна той. Според него дигитализацията е неизбежна и тези процеси вече се наблюдават и в България, стъпвайки на устойчива макроикономическа рамка.

В заключение заместник-министър Борисов подчерта, че когато говорим за интелигентни градове, говорим не само за устойчиво градско развитие, но и за интелигентно развитие на социалната, икономическата и екологична инфраструктура.

 

 

 

Пътна карта за развитие на електрическата мобилност
зам.-министър Лъчезар Борисов
министерство на икономиката
По статията работи:

Маринела Арабаджиева