НАЧАЛО » българия

МОСВ готви конкурс за директор на оперативна програма "Околна среда"

fb
3E news
fb
13-06-2014 09:47:00
fb

Ще бъде обявен конкурс за поста директор на оперативна програма "Околна среда", съобщи вчера министърът на околната среда и водите Искра Михайлова в парламента при отчета на програмата. Конкурсът ще бъде обявен, дни преди министърът да замине като евродепутат в Брюксел. До момента изпълняващ длъжността е Спиридон Александров от края на миналата година, когато титулярът Малина Крумова подаде оставка. Това се случи след спиране на плащанията по оперативната програма през ноември 2013 година. 

Едва сега се провежда конкурс за длъжността. "Не казвам, че шефът на Управляващият орган не си е свършил работата, но не знам началник на отдел да стане директор на дирекция без да се яви на конкурс", посочи пред депутатите Искра Михайлова. Тя благодари на екипа за свършената работа и посочи, че е свършена много работа от хора, които не са били подготвени за ситуацията, в която са били въвлечени и с която е трябва да се справят, имайки предвид спирането на плащанията по оперативната програма.

Александров призна, че има известен пропуск за това, че общините не са били предварително информирани за наложените финансови корекции и не са имали възможността да възразят. Впоследствие на голяма част санкциите са намалени или премахнати и пропуските са премахнати, каза Спиридонов. Един от мотивите е, че за дискриминационен е посочен критерият за най-ниска цена, заради което и голяма част от общините са глобени неправомерно.

 

конкурс
МОСВ
Искра Михайлова
оперативна програма "Околна среда"
По статията работи: