НАЧАЛО » българия

Министър Караниколов: Развитието на индустриалните зони и създаването на нови ще привлече инвестиции в страната ни

fb
3E news
fb
01-08-2017 04:10:00
fb

Създаването на модерна Индустриална зона в Стара Загора ще бъде механизъм за привличането на качествени инвестиции в региона. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов, който участва в дискусия за индустриалното развитие на регион Стара Загора с представители на местната власт и бизнеса.

Министърът на икономиката изтъкна, че развитието на индустриалните зони в България е много важен аспект от успешното стимулиране и привличане на инвестиции в страната ни и подобряването на бизнес средата, съобщиха от пресцентъра на Министерство на икономиката.

По време на дискусията бяха обсъдени възможностите за изграждане на Индустриална зона в Стара Загора, както и гарантирането в дългосрочен план на квалифицирана работна ръка.

Министър Караниколов посочи, че Министерството на икономиката подкрепя дуалната форма на обучение като плавен преход от обучение към работа, доказал успеха си в страни като Швейцария, Австрия и Германия. Той подчерта, че това е един от начините за осигуряване на подходящи кадри за бизнеса и решаване на проблемите на пазара на труда.

икономически зони
инвестиции
Стара Загора
министър Караниколов
По статията работи:

Маринела Арабаджиева