Международна конференция обсъжда услугите от общ интерес и устойчивото развитие и растеж

Източник: eu2018bg.bg/ БНР

Многогодишната финансова рамка, прилагането на Стълба за социалните права, както и предложенията по пакета за чиста енергия и директивата за питейната вода ще бъдат във фокуса на дискусията по време на международна конференция, посветена на услугите от общ интерес и устойчивото развитие и растеж в Европа. Форумът се организира от Асоциацията на индустриалния капитал и е част от събитията в календара на Българското европредседателство, съобщиха от АИКБ.

По време на събитието ще бъдат обсъдени ролята на обществените услуги и услугите от общ интерес в контекста на кохезионната политика на Европейския съюз. С дискусиите по новия бюджет на Съюза ще се поставят и въпросите за бъдещите политически приоритети на еврообщността. Ще се разгледа и оцени пътя напред както към прилагането на стълба за социалните права в Европа, така и към индивидуалната отговорност, която всяка организация и предприятие има, за да се превърне континета в по-добро място за живеене.

Очаква се участие във форума да вземат министърът на българското европредседателство Лиляна Павлова, финансовият министър Владислав Горанов, министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, както и евродепутати.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари