Марк Жирардели бил мажориарният собственик на на „Юлен“ АД

Това е станало ясно след среща на трима министри със световното име в ски спорта. В прессъобщението не се казва откога Жирардели е собственик на Юлен

Марк Жирардели, световно име в ски състезанията се оказва притежател ва мажоритарния пакет в компанията „Юлен“, която държи ски зоната в Банско. Това става ясно от прессъобщение до медиите от Министерство на околната среда и водите.

Министрите на околната среда и водите Нено Димов, на туризма Николина Ангелкова и на икономиката Емил Караниколов се срещнаха с Марк Жирардели в Министерството на околната среда и водите във връзка с развитието на ски зона Банско, съобщиха от пресцентъра на екоминистерството. Марк Жирардели беше придружен от адвокатите на „Юлен“ АД. На срещата бяха обсъдени концесионния договор за ски зона Банско и необходимостта от изграждане на втори кабинков лифт в курорта. Министър Димов обясни на Марк Жирардели, че в момента се водят преговори за изменение и допълнение на договора за предоставяне на концесия с „Юлен“ АД, за което е упълномощен от Министерския съвет. С промяната се цели да бъдат изчистени неяснотите с границите на концесионната територия на ски зона Банско, както и да се промени и увеличи концесионното възнаграждение. Беше обсъдена също необходимостта от залагане в договора на санкции при нарушение на екологичното законодателство.

На срещата беше поставен въпросът за собствеността на „Юлен“ АД. Във връзка с обществения интерес и в името на развитието на курорта Банско, Марк Жирардели представи пред министрите оригинални документи, удостоверяващи, че притежава 100% от собствеността на "Такс сървисиз лимитед", която компания е мажоритарен собственик на „Юлен“ АД. Той каза, че е упълномощил мениджмънта на „Юлен“ АД да водят преговори по поставените теми и да се намерят решения с цел бъдещото развитие на Банско.

Всички участници в срещата категорично заявиха, че зимният туризъм има бъдеще в България и трябва да се развива, се казва още в съобщението.

Припомняме, че спорът за ски зоната в Банско и бъдещето на Национален парк Пирин е от години. Досега световно известното име в ски спорта, въпреки многогодишните спорове, а и присъствието си толкова години в Банско, докато се водеха препирните не заставаше с открито лице за защита на позицията си. Въпросът вероятно опира до датата от която е собственик. Надеждата за намиране на балансирано решение все пак остава, но разбира се, при спазване на правилата за опазване на Национален парк Пирин.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари