НАЧАЛО » българия

Компаниите на ЧЕЗ в България получиха две награди за отговорен бизнес

Отличията бяха връчени на официална церемония, организирана от Българския форум на бизнес лидерите

fb
3E news
fb
27-02-2014 11:44:00
fb


Две от дружествата на ЧЕЗ в България получиха награди в организирания от Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ) конкурс за отговорен бизнес. „ЧЕЗ България“ ЕАД бе отличена с голямата награда в категорията "Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд", а „ЧЕЗ Разпределение България“ АД получи награда в категорията „Инвеститор в околната среда".

Наградите бяха връчени на регионалния мениджър на ЧЕЗ за България Петър Докладал съответно от министъра на труда и социалната политика Хасан Адемов и от кмета на Столична община Йорданка Фандъкова на тържествена церемония, която се състоя на 25 февруари.

„В дружествата на ЧЕЗ в България вярваме, че успешната социална стратегия на всяка компания започва с отговорността към хората, които градят нейния успех и доброто й име. Затова се стараем да им осигуряваме отлични условия за труд и почивка, да развиваме техния потенциал и да мотивираме тяхното професионално израстване”, заяви Петър Докладал пред гостите на церемонията.

За приза „Инвеститор в човешкия капитал” през настоящата година се състезаваха 9 проекта, а за „Инвеститор в околната среда” - 7 проекта. Сред критериите за оценка на всеки от тях са каква е конкретната полза за обществото от него, дали е осъществен в партньорство с други организации, степен на ангажираност на служителите на компанията в осъществяването му, новаторство, обществено признание и оценка, ефективност, финансова рентабилност, както и продължителност и последователност на инициативата.

ЧЕЗ получава наградата през тази година за стажантските и стипендиантските си програми, с които подкрепя кариерния път и реализация на повече от 350 студенти от техническите висши учебни заведения и ученици от професионалните гимназии. 1500 служители годишно повишават знания и квалификации в корпоративния учебен център. Работодателят се грижи за здравето на служителите си чрез програмите за спорт и туризъм с цел превенция на заболяванията. 300 служители се борят на традиционната вече корпоративна Спартакиада за купите на ЧЕЗ в 12 спортни дисциплини.

През 2013 г. най-инициативните, подкрепяни от работодателя, създадоха своя „Клуб на служителите и приятелите на ЧЕЗ“, а първата им инициатива - Чешмата на ЧЕЗ - днес дава минерална вода на жителите на региона.

 „ЧЕЗ България“ ЕАД за трети път печели конкурса на БФБЛ в категорията „Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд”. Престижната награда бе присъдена на компанията за първи път през 2010 г., а втората– две години по-късно, за осигуряване на безопасна и здравословна среда за работа на нейните над 3800 служители, достойно заплащане на труда им в открит диалог със социалните партньори.

През август миналата година „ЧЕЗ България“ ЕАД получи и международно признание за политиката си в областта на човешките ресурси, като спечели престижната международна награда „Стиви“ за „Инвеститор в човешкия капитал“.

ЧЕЗ
Петър Докладал
Награди за отговорен бизнес
Инвестиции в човешкия капитал и условията на труд
Инвеститор в околната среда
БФБЛ
По статията работи:

Галина Александрова