КЗК отмени обществена поръчка на ТЕЦ "Марица Изток 2"

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени обществена поръчка на ТЕЦ "Марица изток 2" за ремонт на съоръжение. Причината според антимонополния орган е незаконосъобразно решение за класиране на участници и определяне на изпълнител на поръчката. Търгът е за преустройство на електрически мостов кран. Проучването на инспекторите установило, че оценителната комисия е отхвърлила неправомерно предоставената от жалбоподателя "АТП-Атомтоплопроект" ООД подробна обосновка за предложената от него цена за изпълнение на поръчката.

Оценителната комисия незаконосъобразно е подменила аргументите на участника със свои собствени разсъждения върху релевантността на цени по дейности, които цени тя сама е изчислила, смятат от КЗК.

"Мотивите на комисията е следвало да бъдат съсредоточени върху изложените от участника обстоятелства, а не да стъпи върху свои разсъждения, които не кореспондират с изложеното в обосновката", аргументират се от антимонополния орган.

Заради нарушението процедурата се връща за ново разглеждане на офертите на участниците при спазване на мотивите в решението.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари