НАЧАЛО » българия

Значително са намалели разрешителните за строеж на жилища

fb
3E news
fb
03-02-2014 03:14:00
fb

 

Общинските власти  са издали по-малко разрешителни за строеж на жилищни сгради през последното тримесечие на 2013 г. в сравнение с предходните три месеца, но на годишна база разрешенията отбелязват известно повишение, показва изследване на Националния статистически институт. Това може би е знак за частично стабилизиране и плахо съвземане на този важен отрасъл на българската икономика, е изводът на анализаторит.

Издадените разрешителни за строеж на жилищни сгради се понижиха през последното тримесечие на миналата година с цели 12% до 1032 броя спрямо третото тримесечие на годината, но на годишна база те бележат подобрение с 4% (спрямо последното тримесечие на 2012-а година).


Спад с цели 35,7% на тримесечна база в края на 2013-а година бележат и издадените разрешителни за строеж на административни сгради, като техният брой на годишна база се понижава с 25%. Броят на разрешителните за строеж на други сгради намалява с 12% през четвъртото спрямо третото тримесечие на изминалата година, като на годишна база бележат понижение с 19,1%.

строителство
разрешителни за строеж
жилища
По статията работи:

Галина Александрова