Започва санирането на 180 блока с европейски средства

70 оферти за енергийно обновяване на жилищата бяха отворени днес в министерството на регионалното развитие. Те са подадени от 57 дружества и са по проекта за обновяване и саниране на многофамилни жилищни сгради. Проектът за „Енергийно обновяване на българските домове” се финансира по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007 – 2013“ и е за малко над 50 млн. лева.

Предстои комисията да извърши проверка на офертите на допуснатите участници и в срок до 20 септември да обяви резултатите. Всяка от компаниите можеше да кандидатства по две от обособените позиции, обясниха от регионалното министерство.

Строителнително - монтажните работи по сградите включват подобряване на енергийните характеристики на сградните конструкции и елементи чрез обновяване с топлоизолационни системи. След ремонтите ще бъде повишена ефективността на системите за отопление, вентилация и охлаждане в сградите и на системите за горещо водоснабдяване. Очаква се да бъде подобрена и ефективността на системите за управление на топлоподаване и регулиране на топлината в сградите.

Санирането на сградите трябва да приключи до края на 2015 г. От МРР предвиждат да бъдат обновени поне 180 блока със средствата.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари