Екатерина Истаткова застава начело на НЕК

Йордан Желев ще управлява друго дружество в БЕХ

Националната електрическа компания има ново ръководство и за първи път компанията ще се управлява от жена. На 3 февруари съветът на директорите на БЕХ е прекратил договора на досегашния изпълнителен директор Йордан Желев. На негово място е назначена Екатерина Истаткова, която досега бе член на управата на дружеството. Заявлението на БЕХ е отразено преди ден в Търговския регистър.

Преди да влезе в борда на НЕК Истаткова бе член на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Това поставя под въпрос и доколко на новия й пост тя не е в конфликт на интереси.

От решението на БЕХ става ясно още, че Желев ще бъде назначен на друг пост в холдинга. Той застана начело на обществения доставчик след Владимир Инков, който бе шеф на НЕК само четири месеца. Впоследствие бе назначен в управта на „Южен поток България".

В борда на НЕК сега влиза Момчил Ванов, който вече е в управителния съвет на новосъздадената от БЕХ фирма "Енергийна инвестиционна компания". Възможно е дружеството да отговаря за покупката на „Химко“ Враца и „Ремотекс“ и това да е наложило създаването му.

Председател на съвета на директорите на НЕК остава 32-годишната Анна Димитрова.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
2 коментари
 • 0 0
  2
  Недоразбрали!
  Истаткова никога не е била член на ДКЕВР. Йордан Желев вече е назначен на работа в Администрацията на ДКЕВР като директор. Катя Истаткова е рядко неспособна за умствена работа, ама който я назначава знае прекрасно, че тя ще изпълнява всичките му искания...всички!
  Напиши отговор
 • 0 2
  1
  бай хуй
  две калинки, като балеринки....
  Напиши отговор