Енергоремонт холдинг ще изгради три ВЕЦ в Македония


Енергоремонт Холдинг се споразумя с Министерството на икономиката на Република Македония за строителството на три водни централи. ВЕЦ-овете са с мощност до 2 мегавата и ще бъдат изградени в южната чааст на страната. Главният изпълнителен директор на холдинга Теодор Осиковски и председателят на директорския съвет на македонския БРАКО Холдинг Кочо Ангушев подписаха днес договор за проектиране на съоръженията, като сроковете са съответно четири месеца за идеен и три месеца за работен проект, съобщиха от Енергоремонт Холдинг.

Проектът ще се финансира по кредитна линия от над 4 млн. евро на Европейската банка за възстановяване и развитие /ЕБВР/, която се реализира през македонски банки. Строителството ще започне през септември т.г. и ще продължи три години.

Енергоремонт Холдинг разширява международната си дейност с новия проект в Македония. Компанията има над 40-годишен опит в инженеринговите дейности и в проектирането на големи енергийни проекти както в България, така и зад граница. Холдингът отдавна присъства на македонския пазар след като участва в две приватизационни процедури и извърши рехабилитация на ТЕЦ "Битоля", припомнят от компанията.

Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари