"Енергоремонт холдинг" обмисля да продаде дела си в „Българска енергийна борса“

Енергийната компания „Енергоремонт холдинг“ ще продаде дяловото си участие в дружеството „Българска енергийна борса“. Това съобщиха от компанията в свое съобщение, разпространено в няколко печатни медии. От дружеството обясниха, че за пореден път се дистанцират от „изразените в различни медии позиции на г-н Борислав Лазаров, Председател на Управителния съвет на БЕБ, във връзка с лиценза за независим оператор на борсата“.

Тези изказвания са лични и не са съгласувани с Управителния съвет на БЕБ, обясняват от „Енергоремонт холдинг“.”Остро се противопоставяме и на опитите г-н Лазаров да лансира неверни факти като позиция на Холдинга, да използва и замесва името на ЕРХ в различни свои медийни и "бизнес" изяви.

Считаме поведението на въпросното лице за недопустимо, което ни принуждава да прекратим отношенията си с него и да потърсим продажба на участието си в "Българска енергийна борса"АД“, обясняват в съобщението си от "Енергоремонт холдинг“.

Припомняме, че в момента във Върховния административен съд се гледа делото по жалбата на БЕБ по отношение на предоставянето на лиценз за независим преносен оператор на ЕСО. Компанията обжалва пред ВАС и решението на Комисията за енергийно и водно регулиране за даването на лиценз на „Българска независима енергийна борса“ за изграждане на борсов пазар у нас.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
1 коментари
  • 0 0
    1
    BPEX
    ИЗЯВЛЕНИЕ Ние, Българска Енергийна Борса АД В отговор на Ваша публикация - "Енергоремонт холдинг" обмисля да продаде дела си в „Българска енергийна борса“ от Георги Велев 23.3.2015 | 12:50 Заявяваме че "Енергоремонт холдинг" АД е акционер в „Българска енергийна борса“ АД и има представител в Управителният ни съвет , този наш акционер е с миноритарен – намаляващ дял ,след като не участва в увеличението на капитала „по финансови причини“ с решение на УС от 18.07.2013 на „Българска енергийна борса“ АД и вписано в ТР . „Българска енергийна борса“ АД никога не е правила изявления или други действия от името на "Енергоремонт холдинг" АД обратно на подсъдното поведение на този наш акционер „публично дружество“! Оценяваме нанесените ни от "Енергоремонт холдинг" АД щети ,които ще предявим по съдебен ред! Бихме желали да постигнем крайната цел - осигуряване на прозрачен , независим и социално ангажиран енергиен пазар в Република България., прозрачност на енергийния пазар в интерес на бизнеса и потребителите и в този смисъл е изцяло в полза на държавността и полза на обществото . Съзнаваме и социалната отговорност на бизнеса, отговорност която се разпознава в последователните ни действия .Зад опитите да се опорочи този започнат от нас и подкрепен от европейските ни партньори процес прозира неприкрито желание и действия за възпрепятстване на либерализацията на електроенергийния пазар в изпълнение на европейските директиви. Борислав Лазаров Председател на УС на „Българска енергийна борса“
    Напиши отговор