НАЧАЛО » българия

Електроснабдяването на курортите по Южното Черноморие ще бъде гарантирано

fb
3E news
fb
27-04-2018 02:22:00
fb

Eлектроснабдяването на курортите по Южното Черноморие ще бъде гарантирано. Това заяви в рамките на парламентарния контрол министърът на енергетиката Теменужка Петкова, цитирана от БТА.
    
За Южното Черноморие министърът напомни, че през 2017 г. от ЕСО е направена модернизация на въздушна линия, чийто ремонт е довел до увеличаването на сигурността на електрозахранването в направление Айтос, Карнобат, Варна и е повишена сигурността на електроснабдяването на курортите северно от Бургас. При реконструкция на друга въздушна линия е повишена сигурността на електрозахранването на курортите, които се намират южно от Бургас. Друг ремонт на въздушна линия е довел до осигуряване на захранването на подстанциите в района на Приморско и Малко Търново.
    
Тази година ще започне реконструкция на въздушната линия - 220 киловолта, "Камчия", от ТЕЦ "Марица изток 2" до подстанцията "Карнобат", въведена в експлоатация преди повече от 50 години. До края на август се предвижда да завърши ремонт на открита разпределителна уредба в подстанцията "Карнобат", която е въведена в експлоатация преди 60 години. С приключването на реконструкцията на двата обекта ще се гарантира сигурността на електроснабдяването на курортите по Южното Черноморие, каза министърът. Тя посочи, че направените инвестиции за подстанцията "Карнобат" ще са 6,3 млн. лева, а и около 26 млн. лева за въздушната линия "Камчия".

електроснабдяване
курорти
Южно Черноморие
модернизация
въздушна линия
реконструкция
ЕСО
Министерство на енергетиката
По статията работи:

Галина Александрова