НАЧАЛО » българия

Фондации, партия и вестник дискутират скрито „Новата енергийна политика“

fb
3E news
fb
07-04-2015 09:12:00
fb

На закрита за журналисти среща фондация "Фридрих Еберт" , Фондация "Капитал", т.е. в. "Капитал" и партия ГЕРБ, представлявана от председателя на парламентарната комисия по енергетика Делян Добрев обсъждат днес "Новата енергийна политика". Журналисти от други медии не се допускат, стана ясно преди началото  на обявената в публичното пространство "кръгла маса".

Не е известно досега да е прилагана такава ограничителна практика при обществени събития, дори когато са организирани от мадии. Преди малко повече от година по повод цените на електроенергията, в. "24 часа" организира среща с представители на дружествата и държавата, която бе напълно отворена за журналисти. 3еNews също е организирала много събития и нито едно от тях не е било затворено за медии. Могат да се посочат и много други подобни примери.

Затова е учудващо как представители на правителството, на парламента и неправителствена организация като фондация "Фридрих Еберт" са приели да участват в среща с ограничения за журналистическия достъп.

Вероятно от партия ГЕРБ не са очаквали, че т.нар. "кръгла маса" ще бъде закрита, тъй като вчера официално публикуваха съобщение за нея. Днес обаче се оказва, че председателят на парламентарната комисия по енергетика Делян Добрев е на "закрита" за медиите кръгла маса.

Припомняме, че предстои да бъдат внесени нови промени в Закона за енергетиката. Това обаче ще се случи не в началото на лятото, а през есента - най-вероятно през септеври-октомври. Няма да бързаме, докато не си изясним точния модел и не преценим максимално ефектите от промените, които искаме да направим. Това коментира преди седмица председателят на парламентарната комисия по енергетика Делян Добрев.

 

 

Закон за енергетиката
Новата енергийна политика
Фондации
По статията работи:

Маринела Арабаджиева