НАЧАЛО » българия

Еврокомисията: България трябва да върне 20 млн. евро

Тази сума се връща в бюджета на ЕС поради неспазване на правилата на Съюза или поради несъответстващи процедури за контрол на селскостопанските разходи.

fb
3E news
fb
05-11-2010 01:18:56
fb

В резултат на решение, прието днес от Европейската комисия, държавите-членки трябва да върнат общо 578,5 милиона евро от отпуснатите от ЕС средства за селското стопанство, които са изразходвали неправомерно, съобщава Рапид. Тази сума се връща в бюджета на ЕС поради неспазване на правилата на Съюза или поради несъответстващи процедури за контрол на селскостопанските разходи. Държавите-членки отговарят за изплащането на средствата по общата селскостопанска политика (ОСП) и за контрола върху изразходването им, а Комисията трябва да следи дали държавите-членки използват правилно средствата.


Коментирайки решението, комисарят по селското стопанство и развитието на селските райони Дачиан Чолош заяви: "Работим усилено за осигуряването на възможно най-ефективен контрол върху селскостопанските разходи, за да сме убедени, че парите на данъкоплатците не се харчат неправомерно."


Според последното решение средства ще връщат България, Кипър, Чешката република, Дания, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Италия, Ирландия, Литва, Полша, Португалия, Румъния, Словения, Испания, Швеция, Нидерландия и Обединеното кралство.


По статията работи: