НАЧАЛО » българия

Джеймс Уорлик: Хората, които унищожават горите, ограбват децата си

България има добро законодателство за опазване на горите, смята американският посланик в България

fb
3E news
fb
06-04-2011 11:14:20
fb
Посланикът на САЩ Джеймс Уорлик смята, че в България е създадено добро законодателство по отношение на опазването на горите, а страната ни е като скъпоценен камък, съхранил зелените си природни богатства. Това каза днес в Габрово посланикът, който посети природния парк "Българка" по повод отбелязването на Седмицата на гората.

По думите на Уорлик твърде дълго време в България е имало хора, които са се възползвали от земята и от горите за собствена полза. Те са участвали в нерегламентирани заменки или в незаконна сеч и с това са ограбили не само съвременниците си, но и децата си - чрез съсипването на природната среда , каза посланикът.

Климатичните промени вече са започнали и само горите, за които трябва да се грижим всички, могат да забавят и да възпрепятстват последствията от тях, каза заместник-министърът на земеделието и храните Георги Костов.

По повод Седмицата на гората Горската семеконтролна станция в София е предоставила на природния парк колекция от 65 вида семена на значими за българския и световен горски фонд дървета и храсти.
По статията работи: