НАЧАЛО » българия

ГЕРБ обмисля въвеждане на почасово заплащане

По този начин работодателите ще могат да наемат допълнително служители

fb
3E news
fb
05-04-2011 06:25:44
fb

Сериозно трябва да бъде помислено за въвеждането на минимална почасова ставка, обясни днес председателят на комисията по бюджет и финанси в парламента Менда Стоянова на пресконференция на парламентарната група на ГЕРБ. Тя обясни, че това би могло да се случи с промяна в Кодекса а труда. По думите на Стоянова по този начин работодателите ще могат да наемат допълнително служители за почасова работа.

 

"Трябва да дадем възможност за ново, по-гъвкаво работно време и по-гъвкава работна сила", категорична беше тя. Според нея е време да спре говоренето по темата за минималната работна заплата, защото тя може да бъде увеличена само в секторите, в които има растеж и добра производителност.

 

Менда Стоянова уточни, че увеличение на минималната заплата и пенсиите е желание и на ГЕРБ. "Хората наистина имат нужда от това в условията на тежка криза, в условията на повишаване на цените на горивата и на другите стоки, но това трябва да дойдат от работещите и от данъците, които плащат те", обясни Стоянова.

 

Тя допълни, че условията да се случи това са мерките, които правителството следва, а именно ниски данъци за добра инвестиционна среда, финансова стабилност, прозрачност.


По статията работи: