ГЕРБ обмисля въвеждане на почасово заплащане

По този начин работодателите ще могат да наемат допълнително служители

Сериозно трябва да бъде помислено за въвеждането на минимална почасова ставка, обясни днес председателят на комисията по бюджет и финанси в парламента Менда Стоянова на пресконференция на парламентарната група на ГЕРБ. Тя обясни, че това би могло да се случи с промяна в Кодекса а труда. По думите на Стоянова по този начин работодателите ще могат да наемат допълнително служители за почасова работа.

 

"Трябва да дадем възможност за ново, по-гъвкаво работно време и по-гъвкава работна сила", категорична беше тя. Според нея е време да спре говоренето по темата за минималната работна заплата, защото тя може да бъде увеличена само в секторите, в които има растеж и добра производителност.

 

Менда Стоянова уточни, че увеличение на минималната заплата и пенсиите е желание и на ГЕРБ. "Хората наистина имат нужда от това в условията на тежка криза, в условията на повишаване на цените на горивата и на другите стоки, но това трябва да дойдат от работещите и от данъците, които плащат те", обясни Стоянова.

 

Тя допълни, че условията да се случи това са мерките, които правителството следва, а именно ниски данъци за добра инвестиционна среда, финансова стабилност, прозрачност.
Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари