НАЧАЛО » българия

Водата във Варна е годна за пиене

fb
3E news
fb
21-06-2014 09:30:00
fb

Водата във Варна и в квартал "Аспарухово" вече е годна за консумация и отговаря на всички норми. По изследвани химически показатели всички взети проби са стандартни, съобщи "Дарик".

Варненският квартал "Аспарухово" остана без питейна вода при поройните дъждове, които предизвикаха наводнение в четвъртък и петък и взеха 11 жертви.

За експресното изследване на водата са взети проби от всички ключови точки от с. Каменар до "Галата". В самия квартал "Аспарухово" са взети проби на ключови места – от района на Медицинския център и две детски градини. Нито една от пробите не дава отклонение от стандартите, което прави водата годна за пиене.

Пред радио "Фокус" кметът на варненското село Кранево Румен Николов каза, че ситуацията в селото е овладяна. Разчистват се последните наноси и разрушения. Работи се усилено по отстраняване на затапванията, възстановени са водоснабдяването и електроснабдяването. Очакват се комисии, които да оценят щетите. Николов изрази надежда разчистващите дейности да приключат възможно най-скоро, за да може Кранево да посрещне своите летни туристи.

Варна
вода
годна за пиене
По статията работи: