Валентин Златев излиза от оперативното ръководство на "Лукойл България"

Назначен е за председател на Контролния съвет на дружеството

Източник: БГНЕС

Валентин Златев вече не е управител на “Лукойл България”. С протоколно решение на едноличния собственик на капитала на дружеството – регистрираното в Холандия “Лукойл Юръп Холдингс Б.В.”, от 19 април 2019 г. договорът на Златев е прекратен и той не представлява българското дружество, съобщава “Медиапул”.

На негово място от Прага идва 44-годишният Булат Субаев, който в последните осем години е бил генерален директор на “Лукойл ЦИЕ и Белгия” – дивизията на “Лукойл” за Централна и Източна Европа. Преди това Субаев е бил шеф на дъщерната компания на “Лукойл” в Белгия.

До момента  на публикуването тази инфомацията не бе официално потвърдена от руската страна, няма и официално съобщение от холандското дружество.

По-късно обаче от пресслужбата на българската компания бе съобщено, че генералният директор на "Лукойл-България" Валентин Златев вече не е Генерален директор, но на ЛУКОЙЛ-България ЕООД.

Той излиза от оперативното ръководство, но е назначен за председател на Контролния съвет на дружеството, като заменя на тази длъжност представителя на президента на ПАО ЛУКОЙЛ Алексей Ламбин. Това съобщиха от пресслужбата на компанията.

Заедно със зам.-председателския пост в надзорния съвет на "Лукойл Нефтохим Бургас", на новата си по-висока позиция той ще координира цялостната дейност на двете дружества от групата ЛУКОЙЛ и ще осъществява контролни функции над работата им, свързана с мястото им в социално-икономическия живот на страната, продължава съобщението.

 

Оперативното ръководство на "Лукойл-България" ЕООД се поема от Булат Субаев, досегашен генерален директор на подразделенията на ПАО ЛУКОЙЛ в Белгия, Холандия и Люксембург. Смяната на Златев със Субаев се обяснява с планова ротация на ръководни кадри в системата на ПАО ЛУКОЙЛ.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари