Българска компания пробва как се работи при 4 дневна работна седмица

Консултантска фирма от Русе е сред първите у нас, която въведе четиридневна работна седмица. Дружество има офис и в Бургас, в които работят общо 8 служители. Мениджмънтът на фирмата очаква нововъведението да намали стреса и да оптимизира работата, информира БНТ. Управителят на фирмата Петър Петев се решил на смелата стъпка, след като прочел статия по темата в специализирано издание.

„Когато хората почиват повече, в работното време са по-мобилизирани, по-оптимизирани и обемът работа, който се свършва за 5 дни, би могъл да бъде свършен за 4 дни при такава мобилизация“, коментира Петър Петев – управител на консултантска фирма. Въпреки че служителите почиват един ден повече, това няма да се отрази на работната им заплата.

„Всички сме много ентусиазирани и се надяваме да сработи. Смятам, че това ще се отрази положително върху нашите резултати, когато сме по-отпочинали“, казва Мирена Пашкунова – служител във фирмата.

Тенденцията за 4-дневна работна седмица обхваща все повече фирми по света. И макар да е рано за равносметка на резултата, Петър Петев препоръчва на всеки работодател да направи този експеримент и сам да вземе решение дали е удачен за неговата фирма.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари