Благоевград отново е домакин на инициативата „Заедно за природата“

За втора поредна година жителите на Благоевград ще получат еднократно 3 бутилки Пиринско в замяна на минимум 10 празни бирени опаковки, предадени за рециклиране

Източник: Carlsberg България

На 13 октомври в Благоевград Пиринско и Екопак България се обединяват в мащабна кампания с цел насърчаване на разделното събиране на опаковки от бира и рециклирането им.

В събота от 11:00 ч. на площад „Македония“ всеки желаещ може да върне празни стъклени, пластмасови бутилки от бира и кенове (независимо от марката) за рециклиране и срещу минимум 10 ще получи еднократно 3 бутилки Пиринско пиво.

Инициативата е под наслов „Заедно за природата“ и се провежда за втора поредна година в Благоевград. Тя е част от дългосрочна кампания на Пиринско за насърчаване на личния пример по отношение на околната среда и предимствата на бирените опаковки за многократна употреба.

Всички посетители ще имат възможност да научат ползите от рециклирането чрез интерактивни игри, филми и образователни програми в специално изградена шатра на Екопак България.

Екипът на Пиринско кани жителите на Благоевград да се включат в „Заедно за природата“ като донесат максимален брой празни опаковки от бира, за да покажат своята загриженост към опазването на природата. Новото тази година е възможността всеки участник на живо да стане съпричастен към двете зелени каузи, с които Пиринско се свързва в партньорство – подновяване на указателни туристически табели в НП Пирин и изграждане на Градинка на биоразнообразието с помощта на Българско дружество за защита на птиците.

Кампанията е израз на политиката на Пиринско, като част от Карлсберг България, за устойчиво развитие и корпоративна социална отговорност. Тя включва серия от събития в избрани градове в страната – София, Благоевград и Шумен, насърчаващи разделното събиране на празни бирени опаковки. По време на кампанията през 2017 г. над 4000 граждани и гости на София, Шумен и Благоевград предадоха за рециклиране близо 30 000 бирени опаковки.

Продуктовото портфолио на Карлсберг България включва разнообразие от първокласни бири – националните Пиринско пиво и Шуменско пиво, международните марки на компанията Carlsberg и Tuborg, чешката Budweiser Budvar, френската Kronenbourg Blanc, немската пшеничена бира Erdinger, златистия испански лагер с цитрусови нотки San Migel Fresca, италианската Angelo Poretti с няколко вида хмел, американската Brooklyn Lager с изявен малцов характер, както и Birell – бира без алкохол. Карлсберг България предлага на нашия пазар и сайдера Somersby в четири разновидности – диня, ябълка, круша и боровинка.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари