БЕХ избра инвестиционен посредник по новата сделка за емитиране на облигации

Citigroup Global Markets Limited (CGML) и „Първа Финансова Брокерска Къща“ ЕООД (ПФБК) стават инвестиционен посредник по новата облигационна емисия на Българския енергиен холдинг, предвидена за рефинансиране на предходната такава. Планира се по-ранно обратно изкупуване на облигации на БЕХ от пласираните през 2013 и 2016 години книжа. Това става ясно от съобщение на пресслужбата на Българския енергиен холдинг.

 

В резултат на проведена процедура за избор на инвестиционен консултант по сделка за емитиране на облигационна емисия от „Български Енергиен Холдинг“ ЕАД (БЕХ), БЕХ подписа договор със Citigroup Global Markets Limited (CGML) и „Първа Финансова Брокерска Къща“ ЕООД (ПФБК) в качеството им, респективно, на водещ мениджър и ко-мениджър, се казва в съобщението. Договорът е подписан днес, 3 май.

 

В процедурата участваха седем кандидата, уточняват от холдинга.

 

CGML и ПФБК ще съдействат на БЕХ за емитирането на облигации на Ирландската фондова борса и на Българската фондова борса (двойно листване) за рефинансиране на падежиращата през ноември 2018г. облигационна емисия на дружеството в размер на 500 млн. евро.

С оглед оптимизиране на лихвените разходи за дружеството, консултантите ще организират провеждането на процедура за по-ранното обратно изкупуване (tender offer) на съществуващите облигации на БЕХ, пласирани през 2013г. и 2016г., уточняват от енергийния холдинг.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари