НАЧАЛО » българия

Без хартиена фактура от Софийска вода

От 1 ноември клиентите на дружеството могат да се откажат от хартиените си фактури и да получават сметките си онлайн.

fb
3E news
fb
04-11-2010 10:17:52
fb

"Софийска вода" АД предлага на потребителите си възможността да се откажат от хартиените си фактури и да получават сметките си онлайн. Инициативата е част от усилията, които дружеството полага за опазване на околната среда.


"За фактурите, които ежемесечно изпращаме до нашите клиенти, годишно загиват хиляди дървета и се използват огромни количества вода и енергия. Струва ли си в ерата на Интернет да изразходваме природни ресурси, които можем да спестим, за да помогнем за съхраняването на природата?", пише на сайта на дружеството.

От 1 ноември 2010 г. клиентите на "Софийска вода" АД могат да заявят пред дружеството желанието си да се откажат от получаването на хартиена фактура. За целта е необходимо клиентите да имат регистрация на интернет страницата на дружеството - www.sofiyskavoda.bg. Нови потребители на сайта могат да се регистрират чрез въвеждането на клиентския си номер и номер на фактура от последните 6 месеца.

 

Клиентите, които се откажат от получаването на хартиен екземпляр на фактурата си, ще могат да проверят сметката си онлайн и да разберат как са начислени ВиК услугите, които са използвали. Освен това ще могат да ползват и архив, без да е необходимо допълнително съхраняване на документи.


За да се откажат от хартиената си фактура, потребителите следва да попълнят писмено заявление и да го предадат в най-близкия център за обслужване на клиенти.

 

От дружеството обещават, че ще инвестират средствата, спестени от издаването и доставката на фактурите, за подобряване на ВиК услугите.


По статията работи: