БЕБ: Искаме прозрачен, независим и социално ангажиран енергиен пазар

В редакцията на 3eNews бе получено писмо от „Българска енергийна борса“ (БЕБ). В него компанията желае да публикува своето право на отговор по отношение на публикацията ни: Нова процедура за оператор на преносната елмрежа?

Публикуваме пълният текст на писмото, без редакция.

Обратно на твърдението на Вашата медия и като право на отговор прилагаме определението на ВАС, с което не само е потвърден правният ни интерес, но и правата ни на лицензиант по процедурата за организатор на борсовият пазар на електроенергия в Р.България

Бихме желали  да постигнем крайната цел - осигуряване на прозрачен , независим и социално ангажиран енергиен пазар в Република България., прозрачност на енергийния пазар  в интерес на бизнеса и потребителите и в този смисъл е  изцяло в полза на държавността и полза на обществото .

Съзнаваме и социалната отговорност на бизнеса, отговорност която се разпознава  в последователните ни действия  .Зад опитите да се опорочи този започнат от нас и подкрепен от европейските ни партньори  процес прозира неприкрито желание и действия  за възпрепятстване на либерализацията на електроенергийния пазар в изпълнение на европейските директиви.


Борислав Лазаров
Председател на КС на КСЕБ
Председател на УС на БЕБ АД

По молба на "Българска енергийна борса" ви предоставяме и прерпатка към определението на ВАС по това дело.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
2 коментари
 • 0 0
  2
  BPEX
  Веднъж вече се наложи да си спрете съвъра поради некадърност ....това ли ще е втория г-н Велев ?
  Напиши отговор
 • 0 0
  1
  BPEX
  Уважаеми г-Велев, безспорно е уважението ни към вашата медия ,като единственна и обективна отразяваща сектор енергетика държа да уточня прочита ви на актовете на ВАС по отношение на водената и незавършила до този момент административно - съдебна процедура от Бългаска енергийна борса АД касаеща ключови за държавата България лицензии , а именно независимият преносен оператор и оператора на борсата за електренергия. Вашият прочит на санкциите на ВАС по текущите процедури е не само неверен но и тенденциозен в полза на трето лице и в нарушение на нормата ,правото и конституцията на Р.България . Използвам цитат от решението на ВАС №2181 от 26.02.2015 г. "При общи за двата казуса релевантни факти и право е налице връзка между делата, като ответник и по двата спора е ДКЕВР. Идентичността на правния спор и на участниците в него, налага съединяване на делата за съвместното им разглеждане в едно производство, като по-късно заведеното настоящо дело под № 7883/2014 г. следва да се присъедини към по-рано образуваното съдебно производство по адм. дело № 7430/2014 г." с който искам да подчертая лаизма и откровеното неразбиране на материята от вашата медия ....и мога да добавя като несъпоставим с фриволността ви и друг цитат от същото решение -неподлежащо на обжалване решение на ВАС "ПРИСЪЕДИНЯВА адм. дело № 7883/2014 г. по описа на Върховния административен съд, седмо отделение към адм. дело № 7430/2014 г. по описа на същия съд, четвърто отделение. Жалбоподателят "Българска енергийна борса" АД и заинтересованата страна "Българска независима енергийна борса" ЕАД да се впишат в списъка на страните по адм. дело № 7430/2014 г. по описа на Върховния административен съд, четвърто отделение. Определението не подлежи на обжалване. Вярно с оригинала, ПРЕДСЕДАТЕЛ:/п/ Ваня Анчева секретар: ЧЛЕНОВЕ:/п/ Таня Вачева /п/ Соня Янкулова С дуги ...понятни на вас думи не само правният и обществен интерес е гаратиран от нас но и ВАС призовава страна ответник и той е Българска "независима" енергийна борса АД - 100% притежание на БЕХ т.е. Г.Хризтозов и Жаклен Коен да се разбира ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ! Всичко това надявам се да доведе до адекватни на некъдърността на юристите и П.Р. съветниците ви ,наложителни за вас кадрови промени Бългаска енергийна боса АД не само е единственият и последен бараж срещу интересите на политическо -енергийната олигархия ,но и такъв гарант на публичността за сектор енергетика изобщо! Борислав Лазаров
  Напиши отговор