НАЧАЛО » българия

БЕБ: Искаме прозрачен, независим и социално ангажиран енергиен пазар

fb
3E news
fb
12-03-2015 12:06:00
fb

В редакцията на 3eNews бе получено писмо от „Българска енергийна борса“ (БЕБ). В него компанията желае да публикува своето право на отговор по отношение на публикацията ни: Нова процедура за оператор на преносната елмрежа?

Публикуваме пълният текст на писмото, без редакция.

Обратно на твърдението на Вашата медия и като право на отговор прилагаме определението на ВАС, с което не само е потвърден правният ни интерес, но и правата ни на лицензиант по процедурата за организатор на борсовият пазар на електроенергия в Р.България

Бихме желали  да постигнем крайната цел - осигуряване на прозрачен , независим и социално ангажиран енергиен пазар в Република България., прозрачност на енергийния пазар  в интерес на бизнеса и потребителите и в този смисъл е  изцяло в полза на държавността и полза на обществото .

Съзнаваме и социалната отговорност на бизнеса, отговорност която се разпознава  в последователните ни действия  .Зад опитите да се опорочи този започнат от нас и подкрепен от европейските ни партньори  процес прозира неприкрито желание и действия  за възпрепятстване на либерализацията на електроенергийния пазар в изпълнение на европейските директиви.


Борислав Лазаров
Председател на КС на КСЕБ
Председател на УС на БЕБ АД

По молба на "Българска енергийна борса" ви предоставяме и прерпатка към определението на ВАС по това дело.

Българска енергийна борса
борсов пазар
решение на ВАС
мълчалив отказ
ДКЕВР
По статията работи:

Георги Велев