Банско ще привлича бедни туристи като европейски център

 

 

 

Привличане на туристи от по-ниска класа в Банско чрез пансиони и хостели и пакет от услуги на по-ниски цени, предвижда маркетинг стратегия за развитие на града като център за европейски зимен туризъм до 2013г. Проектът се финансира по ОП"Регионално развитие" и залага на алтернативен туризъм- спа, еко, селски, културен и спортен, за които е предвидена "масирана убеждаваща реклама" от брошури и карти на региона, които ще бъдат оставяни на летища и хотели. В стратегията е посочено, че до момента чужденците избират Банско главно заради ниските цени и качеството на пакета услуги, както и водени от концепцията за"приключенска почивка". Тя препоръчва подходящи цени за различните целеви пазари и групи.

"За да се реализира Банско на пазара на зимни услуги трябва да привлече туристи не само любители скиори и последователи на ски дисциплините. България да стане част от целогодишни състезания по различни ски дисциплини", пише в документа. През 2011 г. Банско за първи път ще приеме кръг от световната ски купа за мъже, който по информация на общината ще бъде предаван пряко по 14 чуждестранни телевизии и на запис по още 16.

 

Туристите ще обикалят забележителностите , а общината и неправителствените организации ще търсят партньорство с чужди туроператори и ще участват в изложения предимно в Западна Европа.  Всяка година общината и местния бизнес ще трябва да заделят по 100 хил. лв. за участия в изложения и промоционални кампании и още 10 хил. лв. за билбордове.Към чуждите пазари ще бъде насочена и ТВ рекламата, докато билбордовете трябва да стимулират посещенията в курорта на български туристи. Рекламни пана ще бъдат поставени в големите и средноголеми градове. Още през декември тази година общината и инвеститори ще отделят 200 хил. лв. за рекламата и разпространението на материалите.
Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари