НАЧАЛО » българия

Авария на топлопровод остави без парно и топла вода 4 столични квартала

fb
3E news
fb
11-12-2017 09:58:00
fb

От Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ са поискали обяснение от "Топлофикация" - София за аварията, оставила без топлоподаване четири квартала, съобщи БНР. От енергийния регулатор настояват също така за информация какви мерки са предприети от топлофикационното дружество за отстраняване на аварията и кога ще бъде възстановено топлоподаването.

След като получи исканата информация,  КЕВР ще вземе решение дали да назначи проверка по казуса и да наложи санкции на столичната топлофикация.

При минусови температури южните квартали на София останаха без парно и топла вода от нощта срещу понеделник. Причината е голяма авариая на топлопровод, възникнала между 1 и 2 часа през нощта.

Без топлоподаване са кварталите "Белите брези", "Стрелбище", "Красно село" и части от квартал "Гоце Делчев", съобщават от Топлофикация - София. Жители на кв. "Борово" обаче също алармираха в социалните мрежи, че след полунощ са останали на студено и без топла вода, съобщи Канал 3.

От столичното топлофикационно дружество не се ангажират с краен срок за отстраняване на повредата. Ще се работи до възстановяване на топлоподаването, гласи официалната информация.

Топлофикация София
парно
топла вода
авария
топлопровод
Белите брези
Стрелбище
Красно село
Гоце Делчев
По статията работи:

Галина Александрова