Авария на топлопровод остави без парно и топла вода 4 столични квартала

Източник: БГНЕС

От Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ са поискали обяснение от "Топлофикация" - София за аварията, оставила без топлоподаване четири квартала, съобщи БНР. От енергийния регулатор настояват също така за информация какви мерки са предприети от топлофикационното дружество за отстраняване на аварията и кога ще бъде възстановено топлоподаването.

След като получи исканата информация,  КЕВР ще вземе решение дали да назначи проверка по казуса и да наложи санкции на столичната топлофикация.

При минусови температури южните квартали на София останаха без парно и топла вода от нощта срещу понеделник. Причината е голяма авариая на топлопровод, възникнала между 1 и 2 часа през нощта.

Без топлоподаване са кварталите "Белите брези", "Стрелбище", "Красно село" и части от квартал "Гоце Делчев", съобщават от Топлофикация - София. Жители на кв. "Борово" обаче също алармираха в социалните мрежи, че след полунощ са останали на студено и без топла вода, съобщи Канал 3.

От столичното топлофикационно дружество не се ангажират с краен срок за отстраняване на повредата. Ще се работи до възстановяване на топлоподаването, гласи официалната информация.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари