Категорично не
8%
Все още няма убедителни доказателства за икономическата целесъобразност на проекта
16%
Категорично да
16%
Проектът е жизнеспособен, но при изброените от БАН условия и с участие на държавата
51%
Проектът е жизнеспособен, но за изграждането му е необходим обществен и политически консенсус
9%
Друго /Може да напишете в коментар/
0%
Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
6 коментари
 • 0 0
  6
  Димитър Димитров
  Проекта е заплаха за националната сигурност и не беше жизнеспособен още преди 15 години . Това показваха анализите . Сега искат да замажат отговорността ,като отложат възмездието за милиардите загуби при това причинявайки нови . Сметка се прави на няколко реда , бакалска сметка и няма инвеститор който да се навие без загубите да бъдат поети от данъкоплатците . Белене не може да се изплати за 30 години защото само амортизацията в себестойността годишно е над милиард дори да се натовари както Козлодуй . Няма как да произведе повече от 15 тераватчаса .
  Напиши отговор
 • 1 0
  5
  Питащият
  Отговор на коментар #4 от Любен:
  Съгласен ли си да станеш акционер на пазарен принцип без държавни гаранции Любене ?
  Напиши отговор
 • 2 1
  4
  Любен
  Оборудването трябва да се използва като 7&8 блок в АЕЦ Козлодуй съгласно решенията на Министерски съвет и Народното събрание!
  Напиши отговор
 • 5 2
  3
  Коментар
  Само си задайте въпросът ако не ни бяха осъдили дали щяхме да строим. Колко от вас ще си изкривят душичката и ще кажат, че в този случай бихме строили - много ясно, че нямаше. Това изчерпва темата с "дефицитните" 2000 мегавата, за които се плати на БАН да си пофантазира. Проектът е жизнезспособен само ако бъде стоварен на българския продран джоб, защото нормален инвеститор не би дал и петаче за подобен "проект". Ама де ли са се напънали сега, хайде ще ги видим какво ще го родят - поредните на път за политическите гробища. Спокоен ден :)
  Напиши отговор
 • 4 4
  2
  Атомчо
  Късно е либе за китка!Когато Русия искаше да я построи на принципа построй-използвай-предай никой не искаше да чуе!Ще купуваме газ и ток от Турция!Искам да чуя и мнението на вицепремиера Валери Симеонов!
  Напиши отговор
 • 11 5
  1
  Петко Ковачев
  Проектът си е все толкова мъртъв, колкото и досега! БАН се гънат като градински червей в човката на пиле, за да "докажат" нещо, за което да се захванат корумпетата от властта. Никакво достойнство нямат българските учени, никакво!
  Напиши отговор